Team

Eco renoveren is niet nieuw, maar vraagt wel een andere aanpak daarom, de speciaal geselecteerde bedrijven.


vanaf: april 2013 Home »


Alleen kan je geen energiebewuste renovatie realiseren, tenminste wij niet. Daarom werken we samen, hebben we spullen gekocht, gaan we dingen doen en laten we dingen aan het huis veranderen. Hiervoor hebben we een groep mensen (die bij bedrijven werken) die we het team noemen.

Team

Seinen Energy solutions

- Website
- Algehele projectleiding voor ons en de anderen die aan het grotere project mee doen.
- Zorgen dat er onderaannemers komen, dat de offerets op orde zijn en kloppend met het geheel, korting bedingen, uitvoering controleren, zorgen dat wij weten wat er waarom gaat gebeuren, contacten met NMU, Platform 31 en de overheid om energie zuinig renoveren op de agenda te krijgen.

Natuur en Milieu Federatie Utrecht.

- Website
- Algehele project leiding samenbinden van de 30 huishoudens voor het Platform 31 project.

TNO.


- Website TNO
- TNO doet mee met het Europese project HERB: "Holistic energy-efficient retrofitting of residential buildings"
1e website HERB still pretty empty.
1e website HERB still pretty empty.

- Ons huis is hierin opgenomen. Veel meten in het eerste halfjaar, daarna verbouwen om dan een halfjaar het resultaat te meten.

Schreutelkamp.

- Website
- Schreutelkamp bouw is onderdeel van de Coen Hagedoorn Bouwgroep. Zij passen onze voorgevel aan, isoleren de binnenkant met vacumpanelen, NB. de eerste keer dat dit in Nederland wordt toegepast bij woningrenovatie, plaatsen nieuw triple glas, zorgen voor spuivoorziening. Ook op de eerste verdieping wordt ditzelfde gedaan.

Totaal Comfort.

- Website
- Totaal Comfort onderdeel van de Coen Hagedoorn Bouwgroep. Zij gaan de hele installatie aanpassen.
- zij hebben de grootste klus omdat de hele cv installatie en de warmwatervoorziening vervangen wordt. Er worden cv leidingen vervangen, lucht behandelingsleidingen aangebracht, warmwater leidingen verlegd en vervangen, er komen twee opslag buffers in huis, voor warm water en om de warmte van de cv haard op te slaan en beschikbaar te maken voor verwarming gedurende de rest van de dag.

De Vreeden.

- Website
-Het installatie werk van de verwarming en het warmwater is uitgevoerd door de mannen van De Vreeden Installatietechniek.

Reeskamp Klimaatbeheersing.

- Website
- Het defintieve ontwerp van het systeem en de regeling tussen onze Thermojolly cv haard, de Sanistage warmtepomp warmwaterboiler, de Waterstage warmtepomp verwaming en de warmteopslag buffer is van de hand van Bart Reeskamp.

Jaga.

- Website
- Low H2O convectoren en Oxygen units, voor het optimaal gebruik met de warmte pompen en om het CO2 gehalte laag te houden.
- JAGA levert vooral veel aan kantoren, maar hun prodcuten zijn ook buitengewoon geschikt voor normale woonhuizen. Toen we voor het eerst over die CO@ gestuurde ventilatie hoorden, was een van onze eerste vragen, maar hoe zit dat dan met CO2 in huis. Op de meetpagina kan je zien hoe we dat hebben aangepakt. Opvallend is het wel dat in een huis waarin veel gelucht wordt én dat behoorlijk lek is er toch nog situaties zijn waarbij het CO@ gehalte behoorlijk hoog is. Dat gaat dankzij de CO2 gestuurde ventilatie veranderen.

Thercon.

- Website
- Warmte pomp met buffer voor het warme water. Warmtepomp voor de verwarming van het huis.
- Thercon, laat haar bedrijfsvisie ook zien in hun eigen energiezuinige pand en hun electrische bedrijfauto's. Mooie Fujitsu techniek gecombineerd met Hollandse nuchterheid.

Kingspan.

- Website
- Kingspan OptimR vacuüm panelen met een spectaculaire isolatie waarde, voor het eerst in Nederland toegepast in een woonhuis renovatie.
- Kingspan Kooltherm hardschuimpanelen.

Pietro e Calori.

- Website
- Houtverwarming, onze CV haard hebben we toen we dit huis kochten gekocht bij Pietro e Calore. Voor ons ver weg in Zeeland, maar wat een leuk bedrijf en wat een geweldige manier om je huis te verwarmen

Enersolar

- Website
- Zonnepanelen hebben we in twee series gekocht bij de mannen van Enersolar. Goede service, vakkundig en snel. Op de meet pagina kan je lezen hoeveel energie onze panelen opwekken in midden Nederland.
- Subsidie en natuurlijk de kleine ondernemerregeling waarbij de BTW op de panelen teruggevraagd kan worden.
- Meteen doen! beperkte investering die meteen kosten reduceert!

Somfy.

- Website
- Somfy en TNO gaan een huis warmtehuishouding automatisering ontwikkelen. Somfy is al heel ver in wat zij Home Motion noemen. Een systeem waarbij zelfstandig en op afstand de (alle) techniek in huis bediend kan worden, maar ook een aantal zaken automatisch gaan. Doel van dit onderdeel voor ons huis is, beter isolatie tegen warmte én koude. Denkbaar is dat we de rolluiken 's nachts automatisch laten sluiten als de buiten temperatuur lager is dan de binnentemperatuur, maar ook wanneer het echt warm is en de zon schijnt de luiken sluiten.

Aluzon.

- Website
- Hoewel we natuurlijk niet in een heel warm land wonen kan het zomers soms behoorlijk warm worden en die warmte moet door middel van zonwering buiten gehouden worden. We willen in principe géén gebruik maken van de koel mogelijkheid die een warmtepomp installatie heeft. Aluzon gaat onze zonwering leveren. Rolluiken die ook 's winters voor extra isolatie zorgen en misschien een paar zonneschermen, omdat we ramen hebben die naar buiten toe open gaan. Alles bediend met de Somfy automatisering die door TNO in het HERB project zal worden uitgebreid.

responsible for our planet

© 2014 Wind & Water ·